«Шлях, який обирає молодь»

19.03.2012
«Шлях, який обирає молодь»

Освіта не повинна бути метою, вона має стати засобом досягнення мети у вигляді гарної роботи. Це одна з найголовніших причин для проведення інформаційної та профорієнтаційної роботи з молоддю. Діти повинні орієнтуватися в тенденціях ринку праці, мати реальне уявлення про те, яких фахівців забагато, а яких замало, і на них більший попит. Саме з цією метою спеціалістами відділу активної підтримки безробітних Коломийського міськрайонного центру зайнятості та за допомогою педагогів і викладачів Коршівського професійного аграрного ліцею було організовано та проведено 14 березня 2012 року день відкритих дверей даного навчального закладу для учнів старших класів Коломийщини.

Гостинно відчинилися двері ліцею і присутні мали можливість ознайомитись з історією закладу в музеї, що розташований на 1-му поверсі, далі господарі показали майстерні та класи, де проходить навчання майбутніх кухарів, слюсарів з ремонту автомобілів; ознайомили з технікою та машинами, що є невід”ємними складовими для навчання майбутніх водіїв та трактористів-машиністів с/г виробництва.

Зі вступним словом до присутніх звернулась начальник відділу активної підтримки безробітних Бакай Олександра Семенівна, яка наголосила, що правильний вибір професії – це той крок, який визначає подальшу долю та життєву дорогу. Олександра Семенівна зауважила, що на зміну теперішньому поколінню працівників має прийти молодь цілеспрямована та впевнена в завтрашньому дні. Щоб вона була саме такою, варто приділяти увагу затребуваним професіям на ринку праці, професіям, які зроблять молоду людину конкурентноздатною на ринку, які дозволять розраховувати на працевлаштування з гідним рівнем оплати. Розказавши про послуги, що надаються службою зайнятості, О. Бакай наголосила також про працевлаштування випускників на перше робоче місце з наданням дотацій роботодавцю за кошти Фонду.

Директор ліцею Іваночко Оксана Дмитрівна розказала гостям про умови вступу та ознайомила з переліком спеціальностей, за якими здійснюється навчання. Теперішні студенти з гордістю розповідали про студентське життя , свої успіхи та нагороди під час навчання, ділилися планами на майбутнє, а в приклад ставили випускників ліцею,розповідаючи про їхню подальшу долю та кар”єрне зростання.

“Дай Вам Боже, щоб в руках завжди було ремесло”- розпочав свій виступ сільський голова Бежук І.А., побажавши дітям свідомо і виважено підійти до вибору майбутньої професії, бо це – дуже важливий чинник, адже нікому не хочеться викинути на вітер і згаяний час і гроші(якщо говорити про платне навчання), щоб через пару років навчання зрозуміти, що вибрана професія – зовсім не те, що вам було потрібно.

Доцільним було і запрошення роботодавців. А особливо запам’ятається присутнім виступ колишнього випускника ліцею – керівника фермерського господарства, депутата районної ради – Куничака Ярослава Васильовича, який по-батьківськи закликав дітей обирати професії аграрної сфери, бо… якщо буде мука, то буде й хліб, а отже й визнання й оцінка людини на селі…

На завершення слід зазначити, що якщо кожна молода людина зрозуміє, що її життя залежить від неї самої, якщо при вирішенні питання , куди піти навчатися вона керуватиметься як об”єктивною інформацією ( “треба), так і своїми хочу та можу, а не престижністю спеціальності, то робота щоденно приноситиме задоволення, дасть можливість реалізувати професійні здібності та буде запорукою успішного життя.

Заходом охоплено 200 осіб.

Поділитися: