Школи Коломийського району відзначили початок нового навчального року

09.09.2014
Школи Коломийського району відзначили початок нового навчального року

1 вересня 2014 року школи Коломийського району відзначили початок нового навчального року. В урочистостях з нагоди свята Дня знань взяли участь заступник голови райдержадміністрації Л.І.Михайлишин, представники районної державної адміністрації представники районної державної адміністрації та депутати різних рівнів.

Довідково: У 2014-2015 н. р. у 58 навчальних закладах району буде навчатися 10818 учнів. До першого класу зараховано 1209 учнів, що на 43 більше, ніж у попередньому році. Всі діти шкільного віку охоплені усіма видами навчання

На даний час усі навчальні заклади забезпечені навчальними комп’ютерними комплексами.

На сьогодні в районі функціонує 26 дошкільних навчальних закладів і 10 дошкільних підрозділів навчально-виховних комплексів на 88 груп, в яких виховується 2095 дітей. Крім того, всі 1147 дітей (100%) 5-річного віку охоплено дошкільною освітою, з яких 455 дітей – здобуває дошкільну освіту в 26 групах при школах. Всього дошкільною освітою охоплено 2550 дітей, що становить 60 відсотків від загальної кількості дітей (від 3 до 6 років).

На виконання програми «Шкільний автобус» забезпечено підвозом 1230 учнів та 135 педагогічних працівників, що становило 100% від потреби. Підвіз учнів та педагогічних працівників здійснювався 11 шкільними автобусами, які є при Отинійській, Гвіздецькій, Жукотинській, Великокам’янській, Ліснохлібичинській, Дебеславцівській, Джурківській, Ковалівській, Нижньовербізькій, Торговицькій загальноосвітніх школах та Спаському НВК, а також шляхом укладання договорів з ВАТ «АТП Коломия» та підприємцями – перевізниками.

Управління освіти, молоді та спорту забезпечує дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування регіональними направленнями в педагогічні спеціальні заклади, які в подальшому будуть працевлаштовані. У загальноосвітніх навчальних закладах активізовано роботу щодо залучення дітей даної категорії до занять в гуртках та спортивних секціях.

Поділитися: