Шевченківські дні

16.03.2012
Шевченківські дні

Кожного року у березні традиційно відзначаються Шевченківські дні. Не став виключенням і цей рік. 9 березня на площі Тараса Григоровича Шевченка відбулась панахида та покладання вінків до пам’ятника видатному письменнику, поету, художнику.

Після закінчення панахиди усіх запросили на святкову академію присвячену 198 - річниці від дня народження Т. Г. Шевченка.

Участь у заходах взяли голова районної державної адмінстрації М.М.Негрич, міський голова І.Б. Слюзар, голова районної ради Б.В.Болюк, працівники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськість міста, представники районних організацій, учнівська та студентська молодь.

В мистецькій програмі взяли участь кращі колективи міста і району: народний аматорський хоровий колектив «Калина» будинку культури с. Турка, народний аматорський хоровий колектив Народного дому с. Воскресинці, мішаний вокальний ансамбль Будинку культури с. П’ядики, чоловічий вокальний ансамбль Будинку культури с. Лісний Хлібичин, зразковий фольклорний колектив «Писанка» Будинку культури с. Сопів.

Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці на Київщині. Дату 9 березня 1814 року внесено до календаря знаменних і пам’ятних дат ЮНЕСКО для відзначення в усьому світі. Цього дня 198 років тому Україна подарувала світові Тараса Григоровича Шевченка - генія, поета, пророка, що відкрив світові буття українців.

Ім’я Тараса Шевченка відоме у всьому світі: у багатьох країнах йому встановлено пам’ятники, його твори перекладені майже на всі мови світу, його ім’ям названо навчальні заклади, театри, площі, вулиці, міста.

У своїх творах на історичну тему показав боротьбу українського народу проти соціального й національного поневолення.

Поділитися: