Щоби забезпечити внутрішньо переміщених людей житлом в області ведеться плідна співпраця з міжнародними донорами

30.08.2023

Щоби забезпечити внутрішньо переміщених людей житлом в області ведеться плідна співпраця з міжнародними донорами. Саме з їхньою допомогою на Прикарпатті облаштовують соціальне житло для переселенців.

Про це сьогодні йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації - начальниці обласної військової адміністрації Світлана Онищук із засновником і представниками благодійного фонду Move Ukraine у рамках роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.

Зазначалося, що впродовж часу, відколи область почала приймати внутрішньо переміщених людей, на Івано-Франківщині за підтримки фонду реалізовано чимало соціальних проєктів, зокрема, облаштовано 5 шелтерів для переселених родин на 128 місць.

Також благодійники відремонтували реабілітаційний центр в Івано-Франківську, де терапію проходять військові та цивільні.

На переконання керівниці області, дуже важливо, щоб внутрішньо переміщені люди не лише були забезпечені житлом, а й мали можливість знайти роботу, влаштувати дітей в освітні заклади.

Зі слів засновника фонду Джона Шморгуна, наразі Move Ukraine працює над встановленням модульного будинка для ВПО та планують розпочати будівництво соціального житла.

Також на зустрічі мовилося і про розвиток мережі реабілітаційних закладів в області, щоб за підтримки міжнародних партнерів мати змогу надавати якісні реабілітаційні послуги захисникам, котрі на війні втратили кінцівки.

Поділитися: