Семінар «Актуальні питання державної реєстрації нормативно-правових актів»

16.03.2012
Семінар «Актуальні питання державної реєстрації нормативно-правових актів»

6 березня 2012 року працівниками Коломийського міськрайонного управління юстиції проведено семінарське заняття з керівниками та спеціалістами структурних підрозділів Коломийської районної державної адміністрації, які відповідальні за підготовку та подачу на державну реєстрацію нормативно-правових актів на тему: «Актуальні питання державної реєстрації нормативно-правових актів».

Необхідність у проведенні даного заходу у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України закону України від 08 вересня 2011 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності посадових осіб органів держаної влади та органів місцевого самоврядування», який набрав чинності 6 січня 2012 року, а також Порядок проведення органами юстиції перевірок стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів, затверджений наказом міністерства юстиції України від 19.01.2012р. №95/5 (далі Порядок).

В ході семінару обговорювалось нововведення щодо проведення безвиїзних та виїзних перевірок суб’єктів нормотворення. Головний спеціаліст Коломийського міськрайонного управління юстиції Недільська Оксана Михайлівна наголосила, що у зв’язку з набуттям нового Порядку, на необхідності складати з дотриманням хронології повний перелік прийнятих актів протягом місяця та надсилати до 5 числа наступного місяця за звітним в управління юстиції. Також учасників заходу було ознайомлено з основними нормативно-правовими актами (далі - НПА), що регулюють порядок підготовки та подачі на державну реєстрацію НПА.

Начальником Коломийського міськрайонного управління юстиції Дутчаком Василем Володимировичем зроблено короткий огляд наказу Міністерства юстиції України від19.12.2011р. №3539/5 «Про затвердження інструкції Інструкції з оформлення матеріалів про адмістративні правопорушення».

Також, в ході семінару, спеціалістом І категорії Гутою О.М. надано роз’яснення щодо правильності подання запиту про видачу витягу з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційне правопорушення до Головного управління юстиції та щодо порядку надання відомостей з даного Реєстру у відповідності до Положення про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційне правопорушення затвердженого Наказом Міністерства юстиції України 11.01.2012 №39\5.

Під час семінару було поставлено ряд запитань, на які працівниками Коломийського міськрайонного управління юстиції було відразу ж надано змістовні та фахові відповіді.

На семінар винесено наступні питання: Відповідальність за порушення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів; порядок подання нормативно-правових актів на державну реєстрацію; порядок проведення органами юстиції перевірок стану додержання законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів.

З доповіддю виступили головний спеціаліст Коломийського міськрайонного управління юстиції Недільська Оксана Михайлівна та спеціаліст І категорії Гута Оксана Михайлівна. В ході семінарського заняття було опрацьовано наказ Міністерства юстиції України від 12.04.2005р. №34/5 «Про вдосконалення порядку державної реєстрації нормативно-правових актів у Міністерстві юстиції України та скасування рішення про державну реєстрацію нормативно-правових актів», зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від12.04.2005р. №381/10661; наказ Міністерства юстиції України від 19.01.2012р. №93/5.

Поділитися: