Розвиток транскордонної співпраці – один із пріоритетів державної політики

22.11.2013

20-22 листопада 2013 року в конференц-залі Коломийського бізнес-центру відбувся триденний тренінг для менеджерів «Центрів Першого Контакту», що надаватимуть послуги для підтримки малого та середнього бізнесу на території прикордонних областей Словаччини і України.

Захід здійснено в рамках транскордонного проекту «Створення партнерських Центрів Першого Контакту в Україні та їх взаємна співпраця». Проект реалізується в Україні і Словаччині в рамках Програми прикордонного співробітництва та фінансується з фондів Європейського Союзу.

Головна мета тренінгу - формування повноцінної, згуртованої команди, здатної виконувати поставлені їй завдання. Всі члени команди повинні володіти навиками ефективної комунікації та групового взаємозв’язку.

Впродовж тренінгової сесії учасники відпрацьовували навики конструктивної взаємодії в команді та ефективного вирішення проблемних ситуацій, вивчали прийоми та засоби вирішення конфліктів та відпрацьовували навички ситуаційного аналізу.

В ході тренінгу вдалося досягнути основної мети та створити ресурс позитивних емоцій для подальшої ефективної роботи.

Інша частина тренінгової сесії стосувалася основ бізнес-планування та надання початкових знань про ведення бізнесу. Були розглянуті такі питання, як генерування бізнес-ідеї, її оцінка, перешкоди на шляху бізнес-планування та пошуки шляхів їх усунення чи уникнення.

Організаторами тренігу виступили учасники проекту зі Словаччини та України.

- «Центр Першого Контакту»– м. Міхаловце (Кошицький край, Словаччина);

- «Центр Першого Контакту» – м. Сніна (Прешовський край, Словаччина);

- ГО «Фабрика Інвестиційних Проектів», м. Іршава (Закарпатська область);

- Закарпатське регіональне відділення Асоціації міст України, м. Ужгород (Закарпатська область);

- Асоціація економічного розвитку Коломийщини, м. Коломия (Івано-Франківська область).

Керівник проекту Любослав Завацки (м.Міхаловце, Словаччина) розповів про специфіку діяльності Центрів Першого Контакту і висловив впевненість, що даний проект сприятиме розвитку транскордонних зв’язків та партнерських відносин між підприємцями по обидва боки кордону.

Керівник Асоціації економічного розвитку Коломийщини Віталій Галайчук висловив впевненість, що мережа Центрів Першого Контакту мінімізує ті перешкоди, які стримуюють розвиток транскордонного бізнесу в регіоні. Це дозволить малому і середньому бізнесу отримувати більш повну та актуальну інформацію про потенційних ділових партнерів.

Поділитися: