Робочий візит в Коршівську громаду

20.03.2024

Сьогодні заступниця голови районної державної адміністрації Ганна Кравчук з робочим візитом відвідала Коршівську сільську територіальну громаду.

Посадовиця зустрілася з керівником Коршівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Оксаною Семенюк. Обговорили ряд питань щодо реалізації на території громади Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

За словами керівниці закладу 5 сімейних лікарів та 9 медичних сестер успішно пройшли навчання за темою «Ведення поширених розладів на первинному рівні надання медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP». Загалом, з початку року 16 мешканців отримали таку допомогу на первинній ланці.

Варто зазначити, що з початком повномасштабної війни допомога у сфері ментального здоров’я стала одним із пріоритетів Програми медичних гарантій, тому медики мають першими прийти на допомогу, якщо у людини є проблеми зі здоров’м.

Одним з важливих елементів Програми є комунікаційна кампанія, що має на меті сформувати культуру піклування про ментальне здоров’я, і цю інформацію необхідно доносити населенню, зазначила Ганна Кравчук.

Також, під час візиту, заступниця спільно з сільським головою Ярославом Савчуком відвідали Коршівський професійний аграрний ліцей.

Поспілкувалися із заступником директора закладу Ігорем Досином, обговорили реалізацію спільних культурно-мистецьких проектів, оглянули захисну споруду цивільного захисту (укриття).

До слова, в ліцеї навчається 326 студентів з різних куточків Прикарпаття, які опановують фах слюсаря, тракториста, кухаря.

Поділитися: