Робоча зустріч в райдержадміністрації

28.02.2024

Сьогодні заступниця голови Коломийської районної державної адміністрації Ганна Кравчук зустрілася з керівництвом Коломийського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Під час зустрічі обговорили ряд важливих питань, а саме стан епідеміологічної ситуації в районі, виконання заходів з імунопрофілактики в 2023 році, не оминули тему профілактичних медоглядів працівників бюджетної сфери.

Начальник Коломийського відділу Ірина Андрусяк наголосила на низькому рівні вакцинації дорослого населення проти правцю та дифтерії. За даних минулого року лише 36,9 % дорослого населення отримали відповідні щеплення. В умовах воєнного стану, коли ризик поранень дуже високий, а належна обробка рани не завжди можлива, загроза захворіти на правець зростає навіть при незначних травмах. Летальність від нього сягає 70%.

Варто зазначити, що згідно плану роботи ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» в 2024 році спільно з закладами охорони здоров’я області та району буде продовжено виїзні акції «День здоров’я».

Нагадаємо, що мета акції – максимально наблизити надання медичної допомоги населенню, сприяти запобіганню і профілактики соціально значущих інфекцій (ВІЛ/СНІД, туберкульоз, гепатити В,С, коронавірусна хвороба тощо).

В комфортабельному, сучасному автобусі «Неоплан» з логотипами ВООЗ, МОЗ, обласного центру контролю та профілактики хвороб можна буде провести безкоштовне тестування на коронавірусну хворобу, гепатити В,С, виміряти артеріальний тиск та цукор в крові, отримати консультацції психологів, вузькопрофільних спеціалістів, а також всім бажаючим провести вакцинацію від коронавірусної хвороби, правцю, дифтерії. Про виїзні акції жителів громад буде повідомлено завчасно.

Ряд питань, які обговорювалися під час зустрічі буде винесено на чергове засідання Координаційної ради з питань протидії поширенню туберкульозу та ВіЛ - інфекції/ СНІДу при Коломийській районній державній адміністрації.

Поділитися: