Робоча нарада. Підтримка ЗСУ - завдання №1.

04.06.2024

Сьогодні заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук провела робочу онлайн - нараду з фінансистами територіальних громад Коломийського району.

В ході наради обговорили питання виконання місцевих бюджетів територіальних громад, надання фінансової допомоги Збройним Силам України та іншим військовим формуванням, ефективне використання бюджетних коштів.

Загалом, за підсумками 5 місяців поточного року усі територіальні громади району, окрім міського бюджету міста Коломиї, забезпечили виконання місцевих бюджетів, що є надзвичайно важливим в умовах війни. «Наявність фінансового ресурсу в бюджеті дає можливість швидко реагувати на проблеми, що виникають сьогодні. Одним із основних завдань місцевих бюджетів є надання всебічної допомоги та фінансової підтримки Збройним Силам України. Надзвичайно важливо поряд з іншими невідкладними завданнями, вчасно реагувати на потреби і запити військових» - зауважила Ганна Кравчук.

Слід зазначити, що всі територіальні громади району надають активну підтримку в забезпеченні підрозділів Збройних Сил України, центрів комплектування та соціальної підтримки та військових частин Сил територіальної оборони ЗСУ.

Загальний обсяг коштів передбачений з місцевих бюджетів на виконання заходів таких цільових Програм складає понад 89,3 млн. гривень, з яких більше 30% уже профінансовано.

За результатами наради, Ганна Кравчук рекомендувала фінансистами громад при розподілі додаткового фінансового ресурсу, від перевиконання планових показників місцевих бюджетів, першочергового звернути увагу на запити і потреби військових.

Поділитися: