Робоча група «Прозорість і Підзвітність» продовжує аналізувати тендерні закупівлі громад Прикарпаття

23.12.2023

22 грудня 2023 року під керівництвом заступника голови обласної державної (військової) адміністрації Вадима Созоника відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

Розпочинаючи засідання робочої групи, Вадим Созоник наголосив, що першочергово кошти мають бути спрямовані на забезпечення потреб Сил оборони України, утримання належного стану укриттів та створення фінансових резервів для допомоги оборонцям. Усі тендери зараз опрацьовуються робочою групою «Прозорість і Підзвітність» на предмет їх доцільності в умовах воєнного стану.

Керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Управління Західного офісу Держаудитслужби в області та правоохоронних органів заслухали інформацію керівництва департаменту фінансів обласної державної адміністрації про використання коштів місцевих бюджетів, зокрема коштів від військового ПДФО.

Також робоча група спільно з головами громад, районних державних (військових) адміністрацій проаналізувала використання коштів у двох прикарпатських громадах області, зокрема, Верховинській селищній громаді та Рогатинській міській.

Мовилося про низку закупівель, які проводяться в цих громадах щодо благоустрою територій, капітального ремонту закладів освіти, охорони здоров’я, придбання різноманітної оргтехніки та інших закупівель.

Розглянули й отримані повідомлення від громадських організацій, мешканців області щодо тендерних закупівель та проведено їх відповідний аналіз.

Наголошувалося, що кожна витрата коштів на місцях має бути доцільною та зрозумілою жителям області.

Відтак, проаналізувавши спрямування фінансового ресурсу, робоча група рекомендувала головам громад переглянути доцільність закупівель, за можливості відмінити тендерні процедури, а натомість скерувати кошти на військових, зокрема й передбачити фінансовий ресурс для потреб захисників на наступний рік.

Поділитися: