Рідна українська мова - основа нашої безмежно багатої культури

21.02.2013
Рідна українська мова -  основа нашої безмежно багатої культури

Наша рідна українська мова - це основа нашої безмежно багатої культури. це наш дух, наш космос, наша душа, наша пісня, якій світ дав найвищу оцінку. Врешті-решт - це ми. Зникає мова - зникає нація.

Центральна районна бібліотека спільно з учнями 10-В класу ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. В.Стефаника (класний керівник Вербіщук О.В.) провели літературну годину “У мові – доля нашого народу”, а в бібліотеках-філіях сіл Ковалівка, М.Кам’янка, Фатовець, Воскресинці, Сідлище, Л.Слобідка, Семаківці, Закрівці, Казанів, Торговиця, Слобода, Ліски, Спас Д., В.Кам’янка, Скопівка, М.Гвіздець, Турка спільно зі школами відбулись літературні години, години спілкування «Рідна мово материнська, ти душа мого народу», де ще раз було доведено до свідомості присутніх, що мова – це душа народу, а пісня – його дух.

21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Історія свята, на жаль, має трагічний початок. 21 лютого 1952 року в Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання в країні бенгальської мови. Відтоді цей день у Бангладеші став днем оплеглим за рідну мову. Минуло багато років. Аж у жовтні 1999 року на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено відзначати Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.

Поділитися: