Регіони мають зосередитися на роботі із запуску в дію системи цивільного захисту, - Геннадій Зубко

29.01.2015
Регіони мають зосередитися на роботі із запуску в дію системи цивільного захисту, - Геннадій Зубко

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко спільно з головою Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергієм Бочковським провели у Дніпропетровську оперативну нараду міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На порядку денному - стан аварійно-рятувальних та відновлюваних робіт в постраждалих містах Донецької та Луганської областей, а також питання переведення територіальних підсистем єдиної державної системи цивільного захисту в режим підвищеної готовності.

Геннадій Зубко зосередив увагу членів робочої групи на питанні значної кількості пошкоджень систем життєзабезпечення в окремих населених пунктах Донецької та Луганської областей.

«Бойові дії ведуться на території України не один місяць, але такого масштабу штучного пошкодження систем життєзабезпечення, як ми спостерігаємо сьогодні, ще не було. Маємо якнайшвидше ліквідовувати пошкодження систем. Крім цього,областям необхідно негайно перевірити плани ліквідації аварійних ситуацій. В першу чергу, це стосується Донецької, Луганської, Запорізької, Харківської та Дніпропетровської областей. Всі регіони повинні мати запаси на складах паливно-мастильних матеріалів. Звертаю увагу на необхідність забезпечення в регіонах тісної взаємодії органів влади з управліннями держслужби з питань надзвичайних ситуацій. Рятувальників необхідно забезпечити достатньою кількістю палива та засобами особистого захисту. Потрібно вже сформувати резервні сили в кожній області для оперативного реагування у необхідних ситуаціях», - наголосив Геннадій Зубко.

Він також зосередив увагу керівників регіонів на роботі із запуску в дію системи цивільного захисту, визначивши цей напрямок одним з пріоритетних.

Нагадаємо, 26 січня Кабінет Міністрів України утворив Державну комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія функціонує під головуванням Прем’єр-міністра України. Першим заступником призначено Віце-прем’єр-міністра України — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка, заступником і керівником робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації - Голову ДСНС Сергія Бочковського. До складу Державної комісії увійшли всі члени Кабінету Міністрів, керівники СБУ, Служби зовнішньої розвідки, НБУ, Держприкордонслужби, Держрезерву,Держагентства з питань відновлення Донбасу, Управління державної охорони, Командувач Нацгвардії, Пенсійного фонду, представники РНБО, ГПУ та ряд інших керівників відомств та стратегічних державних компаній.


Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Поділитися: