Регіонали провели XIII партійний з’їзд

23.03.2012
Регіонали провели XIII партійний з’їзд

У суботу, 17 березня, в Міжнародному виставковому центрі відбувся XIII з'їзд Партії регіонів, в якому взяли участь близько 850 делегатів з усіх куточків України, в тому числі і делегація регіоналів із Прикарпаття, яку очолив народний депутат України, голова Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів Василь Чуднов та голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванок.

Поруч з цим участь в з’їзді взяли представники урядових структур та громадських організацій, народні депутати України, представники дипломатичного корпусу та зарубіжних партій – політичних партнерів Партії регіонів, серед яких: «Єдиної Росії», Групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів (ПАСД) в Європейському парламенті, «Нового Азербайджану», «Процвітаюча Вірменія», Болгарської соціалістичної партії, Народно-демократичної партії «Нур Отан» (Казахстан), Демократичної партії Молдови, Партії справедливості і прогресу Туреччини.

Першим перед делегатами з’їзду виступив Почесний Лідер Партії регіонів, Президент України Віктор Янукович. Глава держави особисто представив комплекс своїх соціальних ініціатив, спрямованих на поліпшення добробуту та матеріального благополуччя кожної української родини.

Запровадження нової соціальної політики, ініційованої та озвученої Президентом України, дозволить у найкоротші строки виправити механізми перерозподілу доходів, подолати глибокий майновий розрив між багатими та бідними і створити ефективну систему захисту людей від соціальних ризиків.

Президент заявив про свою вимогу до Уряду зробити так, щоб через проведення реформ не потерпав жоден громадянин. «Все, що ми робимо, ми робимо для людей, в цьому – основний зміст наших реформ. Важливою частиною має стати нова соціальна політика. Її формула проста: держава через нові соціальні ініціативи, проголошені 7 березня на розширеному засідання Уряду, підтримає всіх, хто потребує допомоги, попри всі труднощі та негаразди. Для підприємця підтримка полягає в формуванні сприятливих умов розвитку бізнесу, зміцненні економічних свобод та подоланні тиску на бізнес з боку контролюючих структур. Для бюджетного працівника – вчителя, лікаря - у створенні сучасних закладів, наданні гідної зарплати. Для працівників підприємств – у цивілізованих умовах праці, легалізації доходів, розвитку страхових послуг, підвищенні зарплати, розвитку соціального діалогу. Для митців – у формуванні відкритого гуманітарного простору, розвитку культурних індустрій, для військових – у суттєвому покращенні матеріального стану через проведення реформи безпекового сектору. Особлива увага надаватиметься найбільш вразливим верствам населення: пенсіонерам, інвалідам, ветеранам праці, багатодітним сім’ям. Моя вимога чітка й однозначна: люди не повинні потерпати від реформ» - пояснив Глава держави.

Голова Партії регіонів, Прем’єр-міністр України Микола Азаров виступив з доповіддю про завдання Партії регіонів щодо посилення соціальної та політичної стабілізації суспільства і втілення соціальних ініціатив Президента України на партійному рівні. Кожна партійна організація має розробити свої механізми реалізації соціальної програми Глави держави задля підвищення благополуччя українських громадян, а члени ПР, які працюють у місцевих органах влади, повинні будуть використати ці механізми для швидкого досягнення результату.

Запорукою успіху у цьому процесі, на думку Миколи Азарова, є об’єднання зусиль навколо втілення соціальних ініціатив Президента. Партія регіонів є тією політичною силою, яка завжди об’єднує навколо себе всі конструктивні політичні сили, громадські організації, бізнесові кола та громадян України, яким не байдужа доля держави та щастя кожної української родини. І лише процес єднання навколо головної мети – підвищення добробуту кожного громадянина – може пришвидшити процес проведення реформ.

Саме з метою об’єднання зусиль політичних сил для подальшого розвитку країни відбулося злиття Партії регіонів із політичною партією «Сильна Україна», лідер якої Сергій Тігіпко отримав партійний квиток та був одноголосно обраний заступником голови ПР. Це об’єднання свідчить про спільне бажання разом вирішувати завдання з розбудови успішної країни, де кожен громадянин та кожна родина – захищені, успішні й заможні.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації Партії регіонів

Рішення ХІІІ з’їзду Партії регіонів щодо посилення соціальної та політичної стабілізації суспільства

Заслухавши і обговоривши виступ Почесного Лідера Партії регіонів, Президента України В.Ф. Януковича та доповідь Голови Партії регіонів, Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова, ХІІІ з’їзд Партії регіонів відмічає, що за останні два роки головні зусилля партії були спрямовані на виконання передвиборної програми Президента «Україна для людей», масштабних реформ, започаткованих Главою держави та Урядом України.

Злагоджена, конструктивна робота Президента України, Кабінету Міністрів та парламентської більшості у Верховній Раді України забезпечила стабільне зростання економіки, що дає можливість уже сьогодні підвищити соціальні стандарти та збільшити конкретну допомогу людям за рахунок впровадження в життя нових соціальних ініціатив, окреслених Главою держави на розширеному засіданні Уряду 7 березня 2012 року.

Розв’язання означених грандіозних завдань потребує підвищення рівня роботи регіональних, місцевих та первинних партійних організацій, представників партії в органах місцевого самоврядування, державної влади та їх безумовної відповідальності за доручену парією справу.

ХІІІ з’їзд Партії регіонів вирішив:

1. Головним завданням Партії регіонів, фракції Партії регіонів у Верховній Раді України, депутатів рад усіх рівнів від Партії регіонів, керівників та працівників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування вважати неухильне забезпечення реалізації нових соціальних ініціатив Президента України.

2. Політраді Партії регіонів, регіональним, місцевим та первинним партійним організаціям до 30 квітня 2012 року розробити організаційно-політичні заходи, спрямовані на виконання завдань щодо посилення соціальної та політичної стабілізації суспільства, поставлених у виступі на з’їзді партії Почесного Лідера Партії регіонів, Президента України В.Ф. Януковича, доповіді Голови Партії регіонів, Прем’єр-міністра України М.Я. Азарова та рішеннях ХІІІ з’їзду партії, якими передбачити:

– конструктивну взаємодію партійних організацій, депутатського корпусу від партії в реалізації стратегічних направлень соціальних реформ, спрямованих на відновлення соціальної справедливості в країні;

– продовження роботи з забезпечення виконання передвиборної програми Президента України «Україна для людей», державних, регіональних та місцевих соціально-економічних проектів та передвиборних зобов’язань. Реалізацію проектів потрібно максимально спрямувати на людей, посилення партійного впливу та контролю за вирішенням актуальних проблем економіки та соціальної сфери;

– проведення потужної агітаційно-пропагандистської роботи. Активізацію роботи партійних спікерів, у першу чергу з числа народних депутатів та кандидатів у народні депутати, для посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо змісту, спрямованості на підвищення добробуту народу соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича. Залучення до співпраці громадських організацій за відповідними напрямками для ведення щоденної роз’яснювальної роботи з виборцями.

3. Вважати ключовим завданням Партії регіонів підготовку до виборів народних депутатів України у жовтні 2012 року, результати яких стануть запорукою політичної стабільності суспільства, успішної законодавчої підтримки реформаторського курсу, який проводиться в країні.

З цією метою Політраді, Центральній контрольній комісії, Центральному апарату Партії регіонів, регіональним, місцевим та первинним партійним організаціям:

- провести системну підготовчу роботу з формування виборчих штабів, із зосередженням всієї організаційно-політичної роботи безпосередньо на території кожної виборчої дільниці, серед конкретних виборців, із конкретним зрозумілим простому виборцю змістом;

- неухильно дотримуватись під час виборчої кампанії вимог законодавства щодо організації роботи виборчих комісій, проведення передвиборної агітації, здійснення спостереження за проведенням виборів, захисту результатів голосування та ін.;

- провести роботу з організаційно-партійного зміцнення партійних організацій, підсилення агітаційної роботи, підвищення активності та дисципліни серед членів партії;

- підготувати та реалізувати комплекс передвиборних інформаційних та агітаційно-пропагандистських заходів із залученням засобів масової інформації, творчих спілок, молодіжних, ветеранських організацій, інших об’єднань громадян.

Голова Партії регіонів М.Я. Азаров

Поділитися: