Реалізація завдань і доручень Президента України щодо створення належних умов для розвитку населених пунктів

19.07.2013

Відповідно до пріоритетних напрямів програми Президента України Януковича В.Ф. «Україна – для людей», та соціальних ініціатив, Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» в районі реалізуються заходи щодо забезпечення добробуту населення, створення належних умов та розвитку інфраструктури населених пунктів району, адже – це одна із умов соціальної справедливості.

Для удосконалення інфраструктури та поліпшення оснащеності об’єктів соціальної сфери та розвитку населених пунктів в районі проводиться відповідна робота.

Продовжується будівництво поліклініки в м. Коломия на 850 відвідувань за зміну (10 років простояв фундамент, чекаючи своєї черги), починаючи з 2011 року на виконання робіт з державного бюджету виділено 21,6 млн.грн. У цьому році планується завершити будівельні роботи.

У І півріччі цього року відкрито 4-ий та 5-ий поверхи терапевтичного корпусу центральної районної лікарні після капітального ремонту, вартість робіт 1 400 тис.грн. та клінічну лабораторію у Печеніжинській міській поліклініці, на що витрачено 53,0 тис.грн.

Завдяки узгодженим діям районної державної адміністрації, керівників навчальних закладів, педагогів, батьків, громадськості вдалося зробити суттєві кроки щодо удосконалення і розвитку освіти, покращення матеріально-технічної бази навчальних закладів, забезпечення меблями, навчальним обладнанням, спрямувати зусилля на забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти.

Значна увага приділялась розвитку дошкільної освіти, де пріоритетними є питання модернізації її змісту, орієнтації на системний розвиток особистості, створення умов для рівного доступу до якісної дошкільної освіти в сільській місцевості.

На даний час у районі діє 34 дошкільні навчальні заклади, де виховується 1997 дітей. У районі постійно збільшується мережа дошкільних навчальних закладів. До тринадцяти відкритих дошкільних навчальних закладів у 2010 – 2012 роках, цього річ планується відкрити ще три.

По проектах бюджетної сфери за рахунок цільових екологічних інвестицій (Кіотський протокол) спрямованих на зменшення обсягу викидів парникових газів в закладах освіти району до п’яти шкіл у селах Іванівці, Товмачик, Мишин, П’ядики, Ковалівка, де завершено роботи ще у 2012 році додалися в цьому році Турківська, Підгайчиківська та Отинійська школи.

В рамках соціальних ініціатив Президента України Януковича В.Ф.: діти-майбутнє України, в напрямку: «Кожній дитині – всебічний розвиток», а саме по модернізації дитячих спортивних майданчиків в районі в цьому році відкрито спортивні майданчики із синтетичним покриттям в селах Велика Кам’янка та Воскресинці на завершенні роботи у селі Матеївці та селищі Печеніжин.

З вересня 2012 року в районі функціонує Коломийський районний реабілітаційний центр для дітей-інвалідів в селищі Отинія, де проходять соціальну реабілітацію 11 дітей-інвалідів, які перебувають в створених умовах для повноцінного фізичного, психологічного та розумового розвитку для тих, хто цього потребує. За період існування установи вже пройшли реабілітацію та очікують на повернення до неї через 6 місяців ще 6 дітей з певними фізичними потребами.

Забезпечено повноцінне функціонування закладів культури і мистецтва, розвиток народної аматорської творчості та задоволення культурних потреб населення. Продовжувалось комплектування бібліотечних установ сучасною україномовною літературою і періодичними виданнями.

Вживалися заходи щодо належної підготовки і проведення оздоровчої кампанії 2013 року, в рамках якої оздоровлено 6257 дітей.

З метою приведення в належний санітарний стан територій населених пунктів району, прилеглих територій, парків, скверів, узбіч доріг в районі проведено День довкілля в рамках щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Для забезпечення сільського населення індивідуальним житлом, що є основою поліпшення демографічної ситуації і розвитку трудового потенціалу в районі успішно реалізується програма «Власний дім» в рамках якої вже відкрито 86 забудовникам – жителям району, кредитні лінії на 3 млн. 653 тис.грн., введено в експлуатацію 30 індивідуальних житлових будинків загальною площею 5151,6 кв. метра, газифіковано 12 садиб.

Поділитися: