Реалізація у Коломийському районі завдання Президента України щодо стимулювання робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік

16.12.2013
Реалізація у Коломийському районі завдання Президента України щодо стимулювання робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік

На виконання Доручення Президента України від 19.02.2013року №1-1/319 та листа Кабінету Міністрів України від 18.02.2011року №41494/2411/1-10, з метою реалізації Закону України “Про зайнятість населення” Коломийський міськрайонний центр зайнятості 13 грудня 2013 року провів семінар з керівниками підприємств, установ та організацій і фізичними особами-підприємцями міста Коломиї та Коломийського району на тему: «Реалізація у регіонах завдання Президента України щодо стимулювання робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік».

В заході взяли участь заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Любов Михайлишин, заступник міського голови Володимир Тарновецький, заступник начальника управління Пенсійного Фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Ярослав Тодорів.

Директор міськрайонного центру зайнятості Мирослав Мацьків надав інформацію про державну службу зайнятості, характеристику сучасного ринку праці у регіоні, роль служби зайнятості у соціально-економічному розвитку суспільства, завдання та перспективи на 2014 рік.

Ознайомив учасників про те, що впродовж 2013 року, відповідно до реалізації Закону України Про зайнятість населення, компенсацією єдиного внеску скористались 33 роботодавці, які створили нові робочі місця та працевлаштували 48 осіб із числа бзробітних. Відповідно до ст.27 Закону України Про зайнятість населення 59 особам надано одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Любов Михайлишин та заступник міського голови Володимир Тарновецький коротко надали інформацію про соціально-економічний розвиток Коломийського району та м.Коломиї на 2013-2014 роки та створення нових робочих місць в регіоні.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Марія Кіф’як ознайомила роботодавців, учасників семінару з порядком про компенсаційні виплати, пов’язані зі сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для роботодавців при працевлаштуванні громадян, недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці, суб’єктів малого підприємництва за умови створення нових робочих місць та працевлаштування на них безробітних.

Головний спеціаліст- юрисконсульт Вячеслав Вікарь доповів щодо дотримання законодавства про зайнятість населення. Економічні та соціальні переваги отримання легальних доходів.

Заступник начальника управління Пенсійного Фонду України в м. Коломиї та Коломийському районі Ярослав Тодорів ознайомив учасників семінару з порядком компенсації Пенсійним Фондом України роботодавцю фактичних витрат у розмірі 50 відсотків суми нарахованого єдиного внеску за кожну особу, працевлаштовану на нове робоче місце, також розповів про стан перерахунків пенсій.

Перед учасниками семінару також виступили фізичні особи-підприємці Самуляк Л.І., яка створила 13 нових робочих місць, Антонова О.М. - 4 нові робочі місця та скористалися компенсацією витрат у розмірі єдиного внеску.

Учасники зустрічі отримали вичерпну інформацію щодо широкого спектру можливостей, які надає новий Закон України «Про зайнятість населення», а також відповіді на питання, що їх цікавили.

Поділитися: