Реалізація у Коломийському районі однієї з нових соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини

12.07.2013

На робочій нараді у в.о.головного лікаря Коломийської ЦРЛ Лесіва П.В. 09.07.2013 року обговорювалось питання реалізації в медицині району ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини, проектів «Діти – майбутнє України».

В.о. головного лікаря наголосив на необхідності продовжувати роботу з покращення диспансерного спостереження жінок фертильного віку та дівчаток. Про посилення патронажів медичним персоналом усіх категорій декретованих груп населення, а особливо дитячого. Окрему увагу потрібно приділити диспансерному спостереженню жінок під час вагітності, тактиці та методам виношування вагітності, згідно сучасних рекомендацій ВООЗ та меморандуму з Україно-швейцарською Програмою «Здоровя матері та дитини» основною метою яких є збереження здоров’я матері та народження здорової дитини.

Тематику збереження здоров’я нашого майбутнього - дітей продовжив заступник головного лікаря ЦРЛ з дитинства та пологової допомоги Мельничук В.Б., який оголосив результати проходження оздоровчої літньої кампанії в пришкільних таборах, за результатами виїздів медичних бригад дитячих спеціалістів з профілактичними оглядами неорганізованих колективів у районі, про перспективи оздоровлення дітей в таборах місцевого, обласного та республіканського значення.

Підсумком наради було рішення і надалі робити все можливе для забезпечення належних умов для дітей та матерів, збереження їх здоров’я тим самим реалізовуючи соціальні ініціативи Президента України В.Януковича.

Поділитися: