Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти - майбутнє України»: свято з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей - «Мелодії дитинства» на Коломийщині

04.06.2013
Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти - майбутнє України»: свято з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей - «Мелодії дитинства» на Коломийщині

1 червня 2013 року на Коломийщині в с.Воскресинці в рамках реалізації нових соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича «Діти - майбутнє України», за підтримки Коломийської районної молодіжної громадської організації «Молоді регіони» відбулося районне дитяче свято присвячене Дню захисту дітей «Мелодії дитинства».

Керівник апарату Коломийської райдержадміністрації Л.П.Білищак привітала присутніх зі святом, зазначила, що дитинство - це чудова пора сподівань на прекрасне життя, це майбутнє нашої держави, яке формується у сьогоденні та побажала здоров'я, успіхів, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул, здійснення всіх мрій і задумів.

Вітали гостей свята заступник голови Коломийської районної ради М.В.Угорський, начальник служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації М.Д.Обушак.

Дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та дітям які опинилися в складних життєвих обставинах вручено подарунки. По закінченню урочистостей відбувся святковий концерт та розважальна програма для дітей під час якої всім присутнім на святі дітям від громадської організації «Молоді регіони» вручено подарунки.

Довідка: Явище соціального сирітства, на жаль, отримало на Україні широке розповсюдження за останні роки. І якщо раніше сиротою вважалася дитина, що залишилася без батьків, то тепер так називають тих, хто при живих мамах і татах обділений батьківською турботою.

На сьогодні в Україні для таких дітей робиться немало, насамперед – це пошук сімей, які могли б взяти дітей на виховання і сумісне проживання. Мрії діток, що потрапили у ці сім’ї, здійснилися – вони знають, що їх люблять просто за те, що вони є, і любов ця йде від самого серця.

В Коломийському районі діє «Районна цільова програма соціального захисту і підтримки дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з числа дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх до 2016 року»

В Коломийському районі перебуває на обліку служби у справах дітей:

- 164 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 110 позбавлених батьківського піклування, 54 дітей-сиріт. Із загальної кількості 113 перебуває під опікою, 29 перебуває в закладах державного забезпечення, 8 в прийомних сім‘ях, 1 в притулку, 6 в сім’ї родичів знайомих, 7 дітей влаштовано в Міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей с.Мединя Галицького району Івано-Франківської області. На обліку з усиновлення перебуває 42 дітей;

- 12 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, з них 12 дітей, що проживають в сім’ях, у яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

На території району функціонує чотири прийомні сім'ї, в яких виховується 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На постійному контролі служби стоїть питання створення належних умов для виховання, утримання та розвитку дітей в даних сім'ях.

Поділитися: