Районна конференція працівників освіти району

31.08.2011
Районна конференція працівників освіти району

30 вересня 2011 року в міському Будинку культури «Народний дім» відбулася районна конференція працівників освіти.

За роки незалежності України в Коломийському районі створено умови, що забезпечують конституційні права всіх громадян на здобуття якісної освіти це 59 шкіл, 4 позашкільні заклади, Товмачицька вечірня школа з філіями у Мишині і Пилипах. На сьогодні в районі функціонує 27 дошкільних навчальних закладів. З вересня почнуть працювати 5 навчально-виховних комплексів на базі шкіл та садків у селах Мала Кам’янка, Кропивище, Замулинці, Спас та Княждвір. Добре підготувалися до прийому дітей колективи Підгайчиківського, Мишинського, Коршівського, Остапківського, Нижньовербізького, Воскресінцівського дошкільних закладів. Вагомим показником роботи шкіл району є результативність навчання. Маємо 6 переможців олімпіад і конкурсів всеукраїнського рівня, 17 - обласного рівня. Не відстають і наші спортсмени. Винник Ірина, вихованка районної спортивної школи стала срібною призеркою чемпіонату світу з боксу, хокейна команда Отинія-Угорники виграла кубок Буковини. Нашим завданням є створення належних умов для всіх учасників навчального процесу, збереження та поповнення матеріально-технічної бази закладів освіти. Всі школи району готові до початку нового навчального року. Багато зроблено у порівнянні з минулим роком у Загайпільській, Корницькій, Слобідській, Голосківській, Старогвіздецькій, Торговицькій, Дебеславцівській, Пилипівській школах. Добре підготовлені до нового навчального року Нижньовербізька, Спаська, Тростянецька, Виноградська, Сопівська, Турківська, Грабицька, Ліснослобідська, Старогвіздецька школи.

Коломийський район визнано одним з кращих з підготовки до нового навчального року. На базі шкіл і дитячих садків району проведено обласні семінари для голів районних державних адміністрацій, сільських, селищних голів, директорів шкіл області щодо підготовки до навчального року.

На конференції розглянуто питання: основні напрямки розвитку освіти району у 2011-2012 навчальному році та шляхи їх досягнення; вибори складу колегії відділу освіти.

На конференції присутні голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Богдан Болюк, заступник голови райдержадміністрації Леся Білищак, заступник голови районної ради Михайло Угорський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Мирослав Бодейчук, голова профспілки працівників освіти Коломийського району Олена Бакай.

Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич привітав освітян з початком нового навчального року та вручив цінний подарунок - годинник голови райдержадміністрації.

Рішенням районної конференції педагогічних працівників визначено пріоритетні напрями розвитку освітньої галузі району на 2011-2012 навчальний рік:

- реалізація Базової програми розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі»;

- посилення ролі книги в житті дітей та учнівської молоді, поповнення бібліотечних фондів навчальних закладів науково-методичною та художньою літературою;

- виявлення та розвиток здібностей і талантів учнів через максимальне охоплення позашкільною освітою дітей, особливе в сільській місцевості;

- утвердження здорового способу життя молодого покоління, забезпечення психологічного супроводу навчально-виховного процесу;

- подальше запровадження в закладах освіти новітніх енергозберігаючих технологій.

Поділитися: