Привітання начальника Коломийської РВА Любомира Глушкова з Днем Соборності України

22.01.2024

Дорогі краяни!

Сьогодні ми відзначаємо важливе державне свято – День Соборності України. Це свято – одне зі знакових свят українського державотворення після Дня Незалежності.

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Ідея соборності об'єднала українців у найвіддаленіших куточках їх проживання. Упродовж століть Україна була розшматована між різними імперіями, які завжди хотіли привласнити собі якийсь шматок її території. Проте наша Батьківщина може бути собою лише у своїй соборності.

Сьогодні Україні знову доводиться виборювати свободу і територіальну цілісність. Славні сини і доньки українського народу титанічними зусиллями відважно боронять майбутнє нашої величної нації. Українські воїни щосекунди доводять світові, що Україна – не просто територія, а могутня держава з багатою історією, надзвичайно багатогранною культурою, а головне – з дивовижними самобутніми людьми.

Щиро вітаю всіх вас з Днем Соборності!

Я впевнений, що ми спільними зусиллями захистимо нашу свободу і нашу державність, здобудемо Перемогу над ворогом і відбудуємо Неньку-Україну і вона знову розквітне величною незалежною Європейською державою!

Слава Україні!

Слава Українським Героям!

З повагою начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков

Поділитися: