Прикарпаття – серед переможців всеукраїнського конкурсу населених пунктів з найкращими благоустроєм і громадським порядком

25.10.2013

Починаючи з 2002 року в Україні щорічно проводиться загальнодержавний конкурс «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку». За його підсумками у 2012 році, оприлюдненими прес-службою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, до переліку переможців увійшли й прикарпатські населені пункти.

Переможцем конкурсу визнано село Нижній Вербіж Коломийського району. Цей населений пункт – на третьому місці за відповідною категорією. Свій успіх село Івано-Франківщини розділило з Музиківкою Херсонської та Мицівцями Хмельницької областей.

Зокрема, серед лідерів міст з найкращим благоустроєм за другою категорією (від 150 до 500 тис. населення) - Івано-Франківськ. Обласний центр Прикарпаття посів третє місце у конкурсі, поділивши його з містами Бердянськ Запорізької і Луцьк Волинської областей.

Друге місце серед міст, де проживає від 50 до 150 тис. населення, здобула Коломия. Поряд із нею у списку найошатніших населених пунктів – Ковель Волинської та Артемівськ Донецької областей.

За четвертою категорією населених пунктів (міста до 50 тис. населення) третє місце визначили для Снятина, а також Чугуїва Харківської та Ладижина Вінницької областей.

Переможців конкурсу нагородять дипломами Кабінету Міністрів України І, ІІ та ІІІ ступенів.

Довідково

23 жовтня Уряд прийняв розпорядження «Про підсумки щорічного всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» за 2012 рік».

Поділитися: