Проведення семінарів ефективний метод упередження порушень податкового законодавства

02.07.2012
Проведення семінарів ефективний метод  упередження порушень податкового законодавства

Днями в приміщенні Коломийської ОДПІ відбувся семінар на тему «Способи і форми захисту законних інтересів платників податків», який проведено спільно з ТВ АППУ в Івано-Франківській області для платників Коломийського, Снятинського, Косівського та Городенківського районів.

Із вступним словом до присутніх звернувся директор виконавчої дирекції ТВ АППУ Анатолій Бойчук який підкреслив, що такі семінари проводяться для поінформованості платників податків щодо застосування норм Податкового кодексу України, а також роз‘яснення їм прав та обов‘язків платників податків, критеріїв відбору платників на проведення перевірок, видами перевірок та підстав для їх проведення, порядком надання відповідей на запити органів податкової служби.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб Любов Пазюк ознайомила присутніх на семінарі з принципами роботи державної податкової служби, цілями та напрямками її роботи на 2012 рік. Акцентувала увагу присутніх на програмі переходу Державної податкової служби України з фіскальної у сервісну службу, де чітко визначено місію й бачення діяльності податкової яка має надавати високоякісні послуги.

Учасники семінару отримали можливість з’ясувати про податкові нововведення та найбільш важливі питання щодо особливостей нарахування та сплати податків та зборів.

Також, податківці повідомили, що з 30 травня 2012 року Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби розпочав надання усім платникам податків безоплатних послуг електронного цифрового підпису.

Під час семінару були розглянуті також питання щодо застосування спрощеної системи оподаткування, порядку складання та подання інформаційних запитів до органів ДПС, звернень громадян.

Поділитися: