Про стан захворюваності на COVID-19 на території Коломийського району

06.03.2023

Про стан захворюваності на COVID-19 на території Коломийського району

За інформацією Коломийського районного відділу «Державна установа «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» упродовж минулого тижня, з 27 лютого до 5 березня, на Коломийщині медики зафіксували 68 нових випадків COVID-19, із 574 на Івано - Франківщині. Спостерігається ріст захворюваності в районі на 17, 2% до попереднього тижня.

Найбільшу кількість випадків зафіксовано у Снятинській – 23, Коломийській – 22, Городенківській – 7 міських територіальних громадах. Не зафіксовано жодного випадку захворювання в Гвіздецькій та Чернелицькій селищних територіальних громадах. На сьогодні продовжують хворіти 149 осіб, або 13,2 % від активних хворих по області. Госпіталізовано до лікарень з лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19 більше 30 осіб. Упродовж тижня зафіксовано один летальний випадок.

Від початку пандемії недугу зафіксували у 37384 мешканців краю.

Медики нагадують, що захворювання COVID-19 може мати різний перебіг.

Надійний захист від тяжкого перебігу COVID-19 — вакцинація. Щеплення можна отримати у сімейних амбулаторіях, що функціонують в центрах первинної медико-санітарної допомоги та пунктах щеплення. Наразі в районі наявні дві вакцини проти COVID-19. Це CoronaVac і Pfizer.

Будьте здорові! Бережіть себе!

Поділитися: