Про роботу та стан виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій в управлінні Пенсійного фонду України в м.Коломия та Коломийському районі

27.06.2013

Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Коломия та Коломийському районі Г.П.Григорчук на засіданні колегії райдержадміністрації прозвітувала про роботу та стан виконання Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в частині призначення, перерахунку та виплати пенсій в управлінні. В управлінні на обліку станом на 01.06.2013 перебуває 40814 одержувачів пенсій, в тому числі 26270 одержувачів пенсій проживають на території району, або 28 відсотків загальної кількості жителів району. Із загальної кількості отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” – 38652 пенсіонери, з них жителі району – 24882 особи.

Протягом п’яти місяців 2013 року в управлінні перераховано 197 надбавок до пенсії за особливі заслуги перед Україною багатодітним матерям району в зв’язку із присвоєнням почесного звання „Мати-героїня”, призначено чотири пенсії за особливі заслуги перед Україною особам, які нагороджені орденами в мирний час. Впродовж 2011-2012 років відбулося значне зростання розмірів пенсій, при цьому, найбільший ріст відбувся протягом 2012 року, після проголошених Президентом України В.Ф.Януковичем соціальних ініціатив. Протягом п’яти місяців цього року проведено 22 перевірки правильності призначення та проведення перерахунків пенсій спеціалістами управлінь праці та соціального захисту населення Коломийської міської ради та Коломийської райдержадміністрації. В результаті перевірок порушень вимог чинного законодавства не виявлено.

Поділитися: