Про набір слухачів на навчання до Дипломатичної академії України при МЗС України у 2012/2013 навчальному році

27.03.2012

Відповідно до частини третьої статті 26 Закону України «Про дипломатичну службу», статті 29 Закону України «Про професійний розвиток працівників», абзацу другого пункту 5 Статуту Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.07.1996 року № 779, абзацу п’ятого пункту 2 Порядку формування державного замовлення на підготовку і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування та органів військового управління Збройних Сил, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.07.1999 року № 1262, Міністерство закордонних справ України вживає заходів з метою організації навчання спеціалістів для роботи у сфері зовнішніх зносин.

У зв’язку з цим повідомляємо, що Дипломатична академія України при МЗС України оголошує набір слухачів на навчання у 2012/2013 навчальному році. Навчання проводиться за спеціальністю 8.18010006 «Зовнішні політика» за освітньо-кваліфікаційним рівнем «магістра». Форма навчання - денна. Термін навчання складає 24 місяці.

Відповідно до пункту 1.6 Правил прийому до Дипломатичної академії України при МЗС України у 2012 році, погоджених в установленому порядку з Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, на навчання до Академії за державним контрактом (замовленням) приймаються громадяни України незалежно від статі, віком, як правило, до 40 років, які мають вищу освіту (диплом спеціаліста або магістра), стаж роботи в системі МЗС не менш як один рік (або три роки в інших державних органах) та займаються питанням зовнішні зносин України.

Пункт 1.8. Правил прийому встановив, що прийом на навчання до Академії за державним замовленням здійснюється на конкурсній основі за направленням органів державної влади (форма направлення додається). Згідно з пунктом 1.10 Правил прийому після зарахування працівника органу державної влади на навчання до Академії за державним замовленням у місячний строк укладається договір між органом державної влади, Академією і слухачем про підготовку магістра зовнішньої політики.

Водночас, слід враховувати, що пунктом 1.9. Правил прийому передбачено фінансування підготовки фахівців в Академії не тільки за рахунок видатків державного бюджету, але й за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб на договірній основі.

На навчання до Академії приймаються абітурієнти, які успішно склали вступні іспити. Згідно з пунктом 6.1. Правил для конкурсного відбору при прийомі осіб на навчання до Академії використовується сума балів за трьома екзаменами: із сучасних міжнародних відносин і зовнішньої політики України (усно); з іноземної мови (усно); з української мови (диктант).

Державні службовці, які мають бажання більш докладно ознайомитись з організацією прийому на навчання до Академії, вимогами до рівня вступників, строками і порядком прийому заяв, організацією проведення конкурсу та вступних екзаменів, можуть знайти офіційний текст Правил прийому до Дипломатичної академії України у 2012 році на веб-сайті Академії у рубриці «Правила прийому» за посиланням: www.dipacadem.kiev.ua/assets/files/bullets/pravyla_pryjomu.pdf.

Контактні координати в Дипломатичній академії України: тел.. 238-15-45, факс 279-47-05, електронна адреса: rector@mail.da.mfa.gov.ua.

Контактні координати в МЗС України: відділ підготовки кадрів та планування Департаменту персоналу, тел.. 238-18-49, факс 238-18-82, електронна адреса: ppd@mfa.gov.ua.

Поділитися: