Право на сім'ю

25.01.2012

Право дитини на сім’ю закріплено на законодавчому рівні і перш за все – в Конвенції ООН про права дитини, Конституції України, Сімейному кодексі України та ін. Тільки виховання в сім’ї відповідає найкращим інтересам дитини.

У разі, якщо дитина залишилася сиротою або позбавлена батьківського піклування, вона має право бути усиновленою, влаштованою під опіку, піклування, у прийомну сім’ю або дитячий будинок сімейного типу.

Сімейні форми влаштування надають дитині відчуття захищеності, безпеки, любові, безумовної відданості батьків за будь-яких обставин.

Прийомна сім'я - сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитячий будинок сімейного типу - окрема сім'я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, яка бере на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Метою утворення прийомної сім'ї, дитячого будинку сімейного типу є забезпечення належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім'ї на виховання та спільне проживання.

На сьогодні у нашому районі вже створено 4 прийомні сім’ї, в них виховується 4 дітей-сиріт та дітей. позбавлених батьківського піклування.

З питань створення прийомних сімей звертайтесь до РАЙОННОГО ЦЕНТРУ СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ ДЛЯ СІМ’Ї, ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ, м. Коломия вул. І.Франка, 40, тел. 26443, та СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ м. Коломия вул. Верещинського, 17, тел. 20509

Фахівці нададуть Вам всю необхідну інформацію, допоможуть створити прийомну сім’ю та забезпечать соціальний супровід.

Поділитися: