Працевлаштування і вирішення житлових проблем дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування – пріоритети обласної влади

31.12.2013
Працевлаштування і вирішення житлових проблем дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування – пріоритети обласної влади

Питання працевлаштування і забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, і надалі будуть пріоритетними у діяльності обласної державної адміністрації.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні колегії ОДА.

Упродовж 2011-2013 років на Прикарпатті, як поінформувала заступник голови облдержадміністрації Зінаїда Болюк, за обласною цільовою програмою соціального захисту і підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, профілактики бездоглядності та безпритульності серед неповнолітніх, загалом житлом забезпечили 27 осіб цих категорій.

Окрім того, з обласного бюджету у 2013 році було виділено кошти на придбання житла ще семи таким особам. Та цього, як наголошувалося, недостатньо.

«Для вирішення проблеми із забезпеченням житлом дітей-сиріт необхідно передбачити наступного року в обласній програмі кошти на придбання житла з розрахунку 50% від вартості, бо іншу частину мають закласти в місцевих бюджетах, - зазначила Зінаїда Болюк. –Повинен бути чіткий облік таких дітей, важливо посилити контроль за збереженням житла. Пропонується замість спорудження соціальних гуртожитків купувати житло за місцем народження дитини».

Щодо працевлаштування дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування зазначалося: протягом січня-жовтня поточного року в центри зайнятості звернулися 9 осіб цих категорій. Їх було працевлаштовано. Із 35 випускників інтернатних закладів обласного підпорядкування 26 навчаються у професійно-технічних навчальних закладах, двоє – у коледжах, 5- в університетах, двоє не працевлаштовані за станом здоров’я.

Вирішення проблемних питань дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування – на особливому контролі у Глави держави, наголосив голова облдержадміністрації Василь Чуднов.

«Хід виконання обласної програми, яка стосується дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, буде постійно заслуховуватися, - зазначив голова ОДА. – Жодних питань щодо її фінансування у нас не буде».

Поділитися: