Пожежній охороні селища Заболотів – 25!

19.03.2024

На рахунку МПО смт Заболотів десятки врятованих життів, адже їхня історія розпочалася з 1999 року, коли вперше 12 місцевих добровольців заступили на чергування у тодішньому Снятинському районі, де допомагали жителям половини населених пунктів району.

"Майже сотня виїздів щороку", - розповідає Юрій Йосипович Шокалюк, який очолює даний підрозділ з моменту його створення. На озброєнні МПО смт Заболотів перебуває два пожежні автомобілі, на яких підрозділ залучається до гасіння пожеж та ліквідації різних надзвичайних ситуацій в 49 населених пунктах Заболотівської, Снятинської та Гвіздецької ТГ.

Крім ліквідації надзвичайних ситуацій працівники підрозділу активно залучаються до профілактичної роботи серед населення, а також радо діляться своїми знаннями з дітьми та являються неодноразовими чемпіонами та призерами обласних змагань з пожежно-прикладного спорту серед підрозділів місцевої пожежної охорони.

На відзначення ювілею завітали начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, заступник голови райдержадміністрації Нестор Печенюк, голова Заболотівської територіальної громади Петро Маліборський.

Любомир Глушков щиро привітав працівників пожежно-рятувального підрозділу Заболотівської селищної ради та вручив їм Грамоти за багаторічну працю, професіоналізм, сумлінне виконання службових обов'язків та з нагоди відзначення 25-річчя створення місцевої пожежної охорони.

Вітаємо рятувальників! Хай береже вас Господь!

Поділитися: