Пожежа – це завжди лихо, яке тягне за собою не тільки значні матеріальні збитки, але й забирає людські життя

19.03.2012
Пожежа – це завжди лихо, яке тягне за собою не тільки значні матеріальні збитки, але й забирає людські життя

На Івано-Франківщині спостерігається суттєвий ріст пожеж, внаслідок яких травмуються та гинуть люди. З початку року на території Івано-Франківщини виникли 331 пожежа, у вогні загинуло 18 осіб (проти 23 за аналогічний період 2011 року), ще 14 мешканців краю – травмовано (проти 17 за два місяці 2011 року). Вогонь завдав матеріальних збитків на суму понад 14 мільйонів гривень. Основними причинами виникнення пожеж цього року є порушення правил монтажу та експлуатації електроустановок (126 пожеж проти 72 за аналогічний період минулого року), порушення правил обладнання та експлуатації печей (89 пожеж проти 44 за аналогічний період минулого року), дитячі пустощі з вогнем (1 пожежа проти 4 за аналогічний період минулого року).

Багаторічний аналіз дає підставу стверджувати, що суб’єктивний, так званий людський фактор – головна причина мало не кожної трагедії. Найбільшу небезпеку створюють самі люди, стихійність їх поведінки. Інколи помилкова впевненість в особистій безпеці зменшує пильність, призводить до ігнорування людьми елементарних правил безпеки життєдіяльності.

Коломийський відділ Держтехногенбезпеки звертається до всіх мешканців Коломийського району і м. Коломия з проханням не спалювати сміття та суху траву.

Щодня пожежі завдають значних матеріальних збитків. Пожежа – це завжди лихо, яке тягне за собою не тільки значні матеріальні збитки, але й забирає людські життя.

Поділитися: