Позашкільні навчальні заклади Коломийського району активно реалізують соціальні ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича «Діти – майбутнє України»

19.11.2013

На виконання соціальних ініціатив Президента України «Діти –майбутнє України» у 2012-2013р. збережено мережу позашкільних навчальних закладів, зокрема у сільській місцевості та зміцнено їх матеріально-технічну базу. У районі функціонує чотири позашкільних навчальних заклади: Коломийський районний будинок дитячої та юнацької творчості, Гвіздецький будинок туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді, Отинійська художньо-реміснича школа, Коломийська районна дитячо-юнацька спортивна школа. В них займається 2391 гуртківець.

В Коломийському районному будинку дитячої та юнацької творчості працює 43 керівники гуртків. Заклад за минулий рік має певні здобутки на Всеукраїнських та обласних конкурсах з декоративно-прикладного мистецтва. Всеукраїнських І місць – 3; Обласних І місць-7, ІІ місць -3, ІІІ місць-3.

У Гвіздецькому будинку туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді працює 38 керівників гуртків. Протягом минулого року гуртківці вибороли на обласних змаганнях І місце-1, ІІІ місце-2, ряд перемог є в обласних краєзнавчих експедиціях. Двоє вихованців є учасниками збірної команди області з пішохідного туризму.

В Отинійській художньо-ремісничій школі працює 12 керівників гуртків. За минулий рік заклад має певні здобутки в обласних та Всеукраїнських конкурсах. Обласних І місць -8, ІІ місць – 13, ІІІ місць – 10, 19 гуртківців на святі «Таланти писанкової Коломийщини» нагороджені дипломами і цінними подарунками. Всеукраїнських І місць -2, ІІ місць – 3.

В Коломийській районній дитячо-юнацькій спортивній школі навчально-тренувальний процес забезпечують 21 тренер-викладач. Вихованці ДЮСШ – багаторазові переможці та призери обласних, Всеукраїнських та міжнародних змагань. Відділення вільної боротьби пишається досягненнями юної борчині, чемпіонки України серед школярів, бронзової призерки Спортивних ігор школярів України, багаторазової переможниці та призерки Всеукраїнських та Міжнародних турнірів, зокрема 07-08 листопада 2013 року в м.Херсоні стала чемпіонкою у ваговій категорії 51 кг серед дорослих. Чемпіонка області – на чемпіонаті України в м.Чернівці посіла VІ місце у своїй ваговій категорії.

Спортсмени відділення лижних гонок, як переможці так призери обласних змагань в складі збірної області захищають спортивну честь ДЮСШ на Всеукраїнських змаганнях. Щорічно обласним управлінням з фізичного виховання та спорту МОН за результатами виступів спортсменів в обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях визначається рейтинг ДЮСШ області. За підсумками роботи в 2012 році школа посіла ІІІ місце серед більш, як двадцяти шкіл області.

Позашкільні заклади забезпечують інтелектуальний, духовний, творчий розвиток особистості дітей, професійно зорієнтовують учнівську молодь, готують до активного суспільного життя. Адже діти – наше майбутнє!

Поділитися: