Популяризація на Коломийщині здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини

13.09.2013

Фізична культура і спорт є важливим чинником зміцнення здоров’я населення краю. Тому влада Коломийського району сприяє й працює в цьому напрямку, адже всім відомо: в здоровому тілі - здоровий дух.

В рамках соціальних ініціатив завдань та доручень Президента України В.Ф.Януковича щодо популяризації у Коломийському районі здорового способу життя, залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом з метою всебічного розвитку кожної дитини в районі активно будуються спортивні майданчики із синтетичним покриттям. В результаті плідної співпраці влади і громади в районі вже функціонує 13 універсальних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям в селах Ковалівка, Корнич, Іванівці, Малий Гвіздець, П’ядики, Спас, Турка, Угорники, Ценява, , Велика Кам’янка, Воскресинці, та селищах Гвіздець, Печеніжин.

У 2011 році збудовано та введено в експлуатацію спортивний зал модульного типу у Спаській ЗОШ І-ІІІ ступенів, а в П’ядиках відкрито Молодіжний центр після реконструкції колишнього будинку культури дослідної станції.

На даний час успішно реалізується програма розвитку фізичної культури і спорту в Коломийському районі на 2012-2016 роки. За останні три роки в районі збудовано нові футбольні поля в селах Ґоди-Добровідка і Дебеславці, капітально відремонтовано стадіони з сучасними роздягальнями в селищах Отинія та Гвіздець, селах Турка, П’ядики, Струпків, Підгайчики.

Голова Коломийської районної державної адміністрації М.М. Негрич приділяє особливу увагу розвитку фізичної культури та спорту, адже Коломийщина - район з давніми спортивними традиціями і славними здобутками.

Поділитися: