Попередження загибелі людей на водних об’єктах

29.07.2013

Коломийський міськрайонний відділ Управління Державної служби надзвичайних ситуацій нагадує:

що основними умовами безпеки є правильний вибір і обладнання місць для купання; навчаніїя дорослих та дітей плаванню, суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах, постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих. Відпочинок на воді допускається тільки у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях. Безпечніше відпочивати на воді у світлу частину доби. Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18, повітря не нижче +24.

При влаштуванні пляжів та місць масового відпочинку людей необхідно дотримуватися таких вимог:

-у місцях масового купання, на пляжах, базах відпочинку і в плавальних басейнах повинні бути обладнані і розміщені на видних місцях стенди з матеріалами щодо Попередження нещасних випадків на воді; на стендах необхідно мати виписки з даних Правил, плакати "Учись плавати", "Способи рятування", поради відпочиваючим про порядок купання та прийняття сонячних ванн, прийоми саморятування, прийоми надання першої медичної допомоги потерпіли^, номери телефонів та адреси міліції, аварійно-рятувальної служби-та медичного закладу;

-межа запливу на акваторії пляжу позначається буями помаранчевого або червоного кольору;

-у місцях, заборонених для купання, повинні бути встановлені щити з написами "КУПАТИСЯ ЗАБОРОНЕНО!", а небезпечні місця на акваторії позначаються віхами або буями з написом "НЕБЕЗПЕЧНО!".

Щороку перед початком купального сезону, дно акваторії, відведене для купання людей має бути обстежене водолазами-професіоналами і очищене від сторонніх предметів. Після закінчення робіт замовнику видається паспорт пляжу з такими документами

-акт водолазного обстеження дна акваторії пляжу;

-паспорт підводної акваторії пляжу;

-карта виміру глибин акваторії пляжу;

-акт про придатність пляжу до експлуатації.

Коломийський МРВ У ДСНС в Івано-Франківській області пропонує широко використовувати дану інформацію під час проведення нарад з підлеглими працівниками.

Лише об’єднавши зусилля Коломийського МРВ У ДСНС та громади Коломийського району, ми зможемо донести до свідомості кожного громадянина важливість і необхідність дотримання правил поведінки на воді, тим самим попередивши можливі трагедії.

Поділитися: