Пізнавальна екскурсія до музею історії міста Коломиї в рамках соціального проекту «Турбота про родину Героя»

12.07.2024

Коломийська райдержадміністрація продовжує впроваджувати заходи в рамках соціального проекту «Турбота про родину Героя», започаткованого головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світланою Онищук.

Сьогодні для родин загиблих військовослужбовців, родин учасників бойових дій Нижньовербізької та Печеніжинської територіальних громад району було проведено екскурсію до музею історії міста Коломиї.

Учасники екскурсії з цікавістю розглядали експонати: фотографії, документи, меморіальні речі, старовинні меблі, предмети побуту побуту городян, від першої літописної згадки 1241 р. і до сьогодення.

Дітям та дорослим цікаво було дізнатись про різні етапи розвитку міста – від часів, коли на Коломийщині добували сіль, про періоди в складі Речі Посполитої, Австро-Угорської імперії, часи радянської окупації та відновлення незалежності вільної України.

На завершення екскурсії діти подякували працівникам музей за їхню працю та пообіцяли принести в музей старовинні речі, якими користувались їхні бабусі і дідусі.

Поділитися: