Пам'ятні заходи з нагоди 90-х роковин Голодомору в громадах району

26.11.2023

Голодомор спричинив загибель мільйонів українців на території України та Кубані, завдав непоправного удару по ментальності та культурі, перервав зв’язок поколінь. Найвразливішою категорією жертв Голодомору стали діти. Згідно із дослідженнями українських демографів, у той час померло понад 1.5 млн. хлопчиків і дівчаток віком до 10 років.

Щороку в останню суботу осені Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2023 році День пам’яті жертв голодоморів припадав на 25 листопада.

З нагоди цього Дня в усіх територіальних громадах Коломийського району відбулись різноманітні заходи задля вшанування пам'яті усіх, голодом заморених українців. У храмах та біля пам'ятних хрестів звершені поминальні богослужіння; відбулися покладення квітів, лампадок та символічних композицій до пам'ятних знаків; у закладах освіти і культури проведенні години пам'яті та тематичні вечори, а також жителі Коломийщини долучилися до загальнонаціональної акції "Запали свічку пам'яті".

Все це – вияв нашої скорботи за невинними жертвами Голодомору і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться.

Поділитися: