Освячення терапевтичного відділення в обласному госпіталі ветеранів війни

25.07.2024

Вчора голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації перебувала з робочим візитом на Коломийщині. В ході візиту очільниця області разом із заступницею голови облдержадміністрації Людмилою Сірко, головою Коломийської районної державної адміністрації - начальником районної військової адміністрації Любомиром Глушковим, першим заступником голови райдержадміністрації Любов'ю Михайлишин, відвідала КНП «Обласний госпіталь ветеранів війни Івано-Франківської обласної ради» в м. Коломия.

На внутрішньому подвірʼї госпіталю відбулось благословення і освячення автомобіля екстренної медичної допомоги, який передали за сприяння компанії «Парамедик» й ГО «Національна рада з охорони здоров'я та безпеки». Опісля відбулося освячення нового терапевтичного відділення для реабілітації військових. Богослужіння очолив Преосвященний владика Василій Івасюк разом зі священнослужителями УГКЦ та ПЦУ.

У заході також взяли участь директор обласного госпіталю ветеранів війни Володимир Федоришин, директор департаменту охорони здоровʼя Олександра Бойчук, представники ГО «Національна рада з охорони здоров'я та безпеки» – Катерина Карпо та Микита Карпенко, голова Коломийської міської територіальної громади Богдан Станісловський.

До слова, у цьому медичному закладі приймають пацієнтів зі всієї України, серед яких наші Захисники й Захисниці, внутрішньо переміщені особи та місцеве цивільне населення. Заклад постійно оновлюється і розвивається, бо з кожним днем війни зростає кількість людей, яким необхідне фізичне та психологічне відновлення.

Поділитися: