Оповіщення населення про необхідності укриття в захисних спорудах, найпростіших та інших укриттях організується засобами радіо, телебачення, в тому числі із залученням ефірних fm-радіостанцій, та іншими засобами

29.01.2015

Для своєчасного включення населенням вказаних засобів оповіщення подається сигнал «УВАГА ВСІМ!».

Завивання сирен, переривисті гудки підприємств та залучених до оповіщення транспортних засобів означають подачу сигналу «УВАГА ВСІМ!».

Почувши цей сигнал населенню необхідно включити теле і радіоприймачі та прослухати наступне повідомлення органів виконавчої влади (управління, відділу з питань надзвичайних ситуацій). Надалі діяти згідно отриманих вказівок.

При виникненні загрози нападу ворога органами виконавчої влади, за допомогою засобів масової інформації, надається населенню відповідна інформація. З цього часу радіо та телеприймачі повинні бути постійно включені для прийому повідомлень.

При безпосередній загрозі нанесення ворогом ударів засобам озброєння подається сигнал «ПОВІТРЯНА ТРИВОГА!», якому передує сигнал «УВАГА УСІМ!»:

«Увага! Увага! Громадяни «Повітряна тривога! Повітряна тривога!» відключіть світло, газ, воду, погасіть вогонь у печах. Візьміть з собою документи, запас продуктів і води. Попередьте сусідів, при необхідності допоможіть хворим та перестарілим. Якомога швидше укрийтеся в укритті, підвальному приміщенні, погребі, або на місцевості. Будьте уважні до наступних сигналів».

Поділитися: