Олег Гончарук: Проект "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" сприяє впровадженню децентралізації

08.10.2014
Олег Гончарук: Проект "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" сприяє впровадженню децентралізації

Таку думку висловив голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук під час свого виступу на семінарі-презентації третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

- Сьогодні в Україні втілюється в життя проект децентралізації влади, який передбачає максимальні повноваження для місцевих громад. Співпраця в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» дає можливість представникам місцевої влади отримати досвід у тих чи інших проектах, що допоможе ефективніше використовувати повноваження після проведення реформи. Високоосвічені професійні керівники місцевих громад є запорукою розвитку усієї держави. Метою цього Проекту є зміцнення місцевого врядування за підходом, орієнтованим на громаду, її заохочення та участь у розвитку територій, а участь в його реалізації є хорошою складовою на шляху до децентралізації, - пояснив Олег Гончарук.

Також керівник області звернув особливу увагу учасників заходу на одну з цілей Програми - «Посилити енергетичну ефективність на місцевому рівні»:

- Перед Україною стоїть велика проблема - відсутність енергоносіїв у достатній кількості для комфортного проходження опалювального сезону, що є складовою агресивної поведінки Російської Федерації по відношенню до нашої держави. Сьогодні будь-яка робота направлена на зменшення енергозатрат у виробництві чи економію тепла у побуті є особливо важливою. Підтримка мікропроектів ОСББ та соціальних об’єктів з енегоефективності, яка впроваджуватиметься в населених пунктах області в рамках Програми, буде серед тих конкретних дій, котрі зможе побачити кожен житель Прикарпаття, - запевнив Олег Гончарук.

Очільник Прикарпаття подякував партнерам за співпрацю і допомогу Україні у її европейських устремліннях та запевнив, що український народ це дуже цінує і раціонально використовуватиме ті ресурси, які нам надають у рамках Проекту.


Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Поділитися: