«Обираю «Лють», бо саме це відчуття характеризує мій внутрішній стан на шляху до знищення ворога», – доброволець

28.02.2023

Чернівчанин Олексій Гойтенюк 20 років займається підприємницькою діяльністю. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну став волонтером та допомагав забезпечувати українських бійців на передовій усім необхідним. Тепер чоловік вирішив долучитися до штурмової бригади НПУ «Лють». Чому буковинець зробив такий вибір, що керує ним та які його очікування від новоствореного підрозділу, – розповідає доброволець Олексій Гойтенюк.

У 45-річного жителя Буковини – велика родина: батьки, дружина і троє дітей. Від початку війни росії проти України Олексій Гойтенюк разом з іншими підприємцями посилено підтримували українських військових, які захищають територіальну цілісність держави. Долучившись до волонтерського руху, буковинець збирав, купував та особисто відвозив бійцям на передову необхідні речі та продукти.

– Я завжди казав хлопцям, що хочу до них, щоб разом воювати. Вони відговорювали мене ще почекати, що ще не час і зарано. Тепер я розумію, час настав. Побратими підказали про «Лють» і як подати сюди документи. І я, не вагаючись, одразу це зробив. Сама назва підрозділу «Лють» характеризує наразі мій внутрішній стан на шляху до знищення ворога. У першу чергу хочу захистити свою сім’ю, родину, Батьківщину від окупантів. Заради рідних я іду на фронт. Україну бачу квітучою та незалежною державою, – розповідає Олексій.

Наразі буковинець проходить перші етапи відбору у штурмову бригаду Нацполіції. Він упевнений, що подолає їх і уже найближчим часом у складі Сил оборони захищатиме українські землі від російських загарбників.

Нагадаємо, «Лють» – це штурмова бригада поліції, яка наразі створюється в Нацполіції України у системі МВС «Гвардія наступу».

Потенційні кандидати можуть зареєструватися онлайн, в Управлінні кадрового забезпечення ГУНП в Чернівецькій області та у відділеннях ЦНАПів. Після цього необхідно пройти відповідні етапи відбору, відтак – вони будуть забезпечені усім необхідним та долучаться до підсилення стабілізаційних заходів і нормування агресії росії проти України.

Поділитися: