Обговорення Концепції реформування місцевого самоврядування на Коломийщині

08.05.2013

На виконання рішень Ради регіонів під головування Президента України Віктора Федоровича Януковича 21.03.2013 року з 21 по 29 квітня в Коломийському районі проведено широке обговорення Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні.

Метою реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади є підвищення якості життя людей у містах, селищах та селах шляхом забезпечення спроможності органів місцевого самоврядування створювати економічні та соціальні умови розвитку територіальних громад та їх об’єднань, а також забезпечення доступності жителів до територіальних , соціальних та інших послуг.

З 21 по 29 квітня було проведено обговорення у всіх селищних та сільських радах Коломийського району.

Основні проблеми, що піднімали жителів: ремонт доріг, до фінансування об’єктів, знищення під час повені 2008 року, безоплатності надання ліків та медичної допомоги і т.д.

Громаді роз’яснено про формування об’єднання територіальних громад та державну підтримку створення їхньої інфраструктурної бази, формування комунальної власності об’єднаних територіальних громад на законодавчому рівні.

Поділитися: