Низку важливих питань обговорили на засіданні оперативного штабу

05.08.2024

Сьогодні під керівництвом голови районної державної адміністрації – начальника районної військової адміністрації Любомира Глушкова відбулось чергове засідання оперативного штабу з координації дій із запровадження та здійснення правового режиму воєнного стану на території Коломийського району.

Перед початком роботи присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Особливу увагу на початку засідання оперативного штабу приділили питанню впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?", ініційованою першою леді Оленою Зеленською.

Екосистема програми "Ти як?" об'єднує урядову та неурядові сфери та прагне об'єднати під єдиною програмою турботи про ментальне здоров'я громадські організації, міжнародних партнерів, проєкти громад, експертів, фахових спеціалістів та бізнес. Окрім загальнодержавних компонентів, програма розвиває напрямок психологічної самодопомоги.

Ми живемо в стані війни. Скільки ще доведеться проходити цю дистанцію - нам не відомо. Тому необхідно інвестувати ресурси в те, що допоможе подолати її з найменшими втратами. Головна цінність Всеукраїнської програми ментального здоров'я - людина. Відновимо людину - людина відновить усе!

Далі на засіданні оперативного штабу обговорили питання демонтажу (перенесення) пам'ятників та пам'ятних знаків на території Коломийського району. Відповідно до розпорядження Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації від 26.07.2024р. №339 "Про демонтаж (перенесення) пам'ятних знаків та пам'ятників на території Івано-Франківської області" в районі триває процес завершення робіт щодо пам'ятників та пам'ятних знаків.

Також під час засідання оперативного штабу розглянуто питання про стан готовності захисних споруд закладів освіти територіальних громад району до нового навчального року та про стан мобілізації військовослужбовців.

В ході роботи керівники силових структур доповіли щодо ситуації в районі.

За результатами засідання оперативного штабу дані відповідні доручення.

Поділитися: