Новий клас безпеки

16.11.2023

15 листопада 2023 року у Росохацькому ліцеї Городенківської міської ради відбулося відкриття класу безпеки для школярів навчального закладу.

Завдяки проєкту "Створення класу безпеки у Росохацькому ліцеї як елемент популяризації добровільного пожежного руху", що реалізується за фінансування Фонду міжнародної солідарності, вдалося облаштувати клас безпеки. Спільними зусиллями колективу школи за кошти відділу освіти здійснено ремонт приміщення, а завдяки проєкту закуплено обладнання для облаштування сучасного класу безпеки.

Урочисте відкриття традиційно розпочався молитвою. З вітальним словом виступили голова Коломийської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков, міський голова Богдан Кобилянський, начальник Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, експерт-опікун громад із цивільного захисту від фонду міжнародної солідарності в Україні Юрій Благута, староста Росохацького старостинського округу Галина Мельничук та начальниця відділу освіти міської ради Світлана Івасюк.

Клас безпеки це в першу чергу інтерактивний, технічно оснащений клас, який дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію учнів та вчителів. У час, коли війна у розпалі, наші діти мають бути готові до будь яких небезпек.

У новому класі безпеки учнів навчатиму основам безпечного середовища, зокрема знанням з:
• правил пожежної безпеки,
• правил мінної безпеки,
• правил цивільного захисту в цілому,
• засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

Проєкт реалізується відділом освіти Городенківської міської ради в рамках «Конкурсу мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», створеного з метою підтримки партнерів Представництва Solidarity Fund PL in Ukraine (Фонду міжнародної солідарності в Україні), які беруть участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe і співфінансується Програмою польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Поділитися: