Найголовніше для мене – вберегти дітей від жахіть війни - поліцейський Андрій Горшков проходить спецпідготовку у штурмовій бригаді Нацполіції «Лють»

10.04.2023

Саме такою є мотивація 34-річного правоохоронця з Кіровоградщини, який вирішив вступити до Об’єднаної штурмової бригади Національної поліції «Лють», подолав усі етапи відбору та нині проходить спеціальну підготовку.

Загалом Андрій несе службу у правоохоронній системі близько 17 років, вищу освіту здобув у Харківському національному університеті внутрішніх справ за спеціалізацією «слідство», службу розпочав дільничним. Проте в цілому більшу частину професійної діяльності пов’язано з підрозділами інформаційно-аналітичної підтримки. З минулого року він продовжив службу за схожим напрямком в управлінні головної інспекції поліції області.

Про своє рішення долучитися до нового спецпідрозділу розповідає так: «Найголовніше для мене, у першу чергу, як батька двох дітей – бажання вберегти у майбутньому їх і загалом усіх дітей від жахіть війни, якнайшвидше наблизити час перемоги, отже – можливості для них жити і зростати у безпеці, у мирній рідній країні. Єдине, що, мабуть, стримувало від такого кроку ще на початку повномасштабного вторгнення – занадто юний вік молодшої донечки. Зізнаюся чесно, зараз теж нелегко бути далеко від родини, але саме заради них я зробив свій вибір».

На час служби у спецпідрозділі Андрію доведеться зробити перерву в іншій справі, яка за багато років стала невід’ємною частиною його життя. Ще в період навчання у виші хлопець відгукнувся на прохання знайомого та вперше здав кров. Відтоді став постійним донором. За потреби і наявності такої можливості не раз поповнював банк крові. Це сприяє порятунку життя, пришвидшенню одужання тих, хто хворіє, травмувався під час ДТП або інших подій.

«Допомагаючи комусь, сповнюєшся позитивними емоціями. Нині для мене настав момент глобальної допомоги своїй країні. Попереду – звільнення тимчасово окупованих рф територій, серед них і місто Мелітополь, де я народився. Розпочинаю цей новий і непростий шлях – у передчутті важливих змін, з вірою у нашу перемогу», - ділиться поліцейський.

Поділитися: