Нарада з відповідальними за сферу охорони культурної спадщини

18.06.2024

Коломийщина володіє безцінними пам’ятками культурної спадщини, серед яких замки, храми, житлова архітектура – загалом більше 250 пам’яток та об’єктів.

Сьогодні, 18 червня, за участі заступниці голови райдержадміністрації Ганни Кравчук, представників управління соціально-економічного розвитку РДА Оксани Сушириби та Антона Трачука відбулася нарада з представниками територіальних громад, відповідальними за сферу охорони культурної спадщини.

На нараді присутніх ознайомлено із основними вимогами Закону України «Про охорону культурної спадщини» та нормативно-правовими актами у сфері охорони культурної спадщини, окремо зупинилися на змінах до постанови Уряду №630 від 30.05.2024 «Про затвердження Порядку укладення охоронних договорів на пам’ятки культурної спадщини, щойно виявлені об’єкти культурної спадщини чи їх частини».

Ганна Кравчук наголосила представникам відповідальним за сферу охорони культурної спадщини територіальних громад на інформуванні власників пам’яток про їх обов’язок укладення охоронних договорів на об’єкти культурної спадщини та збереженні цих об’єктів.

Ретельно збережена й належним чином представлена культурна спадщина – це джерело зростання і духовного розвитку українського народу, національної самосвідомості. Це національна скарбниця, яка має бути доступна всім, незалежно від віку, соціального статусу, особливих потреб тощо.

За результатами наради територіальним громадам будуть надіслані протокольні доручення, спрямовані на забезпечення виконання чинного законодавства у сфері охорони культурної спадщини.

Поділитися: