Нарада з освітянами

19.03.2024

Коломийщина готується до проведення ІІІ районного етапу змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги».

Сьогодні заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук зустрілася з керівниками органів управління освітою територіальних громад Коломийщини. Під час зустрічі підвели підсумки ІІ (територіального) етапу спортивних змагань серед школярів «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» та обговорили проведення в районі ІІІ етапу (районного) Всеукраїнських змагань.

Далі провели жеребкування команд та визначили місця проведення спортивних змагань.

Варто зазначити, що на сьогодні 56 спортивних команд з усіх куточків Коломийщини, а це майже 600 учасників візьмуть участь у районних змаганнях, які відбудуться в квітні поточного року. Учні змагатимуться з усіх 5 видів спорту: волейболу, баскетболу, футзалу, спортивного орієнтування та черлідингу.

Ганна Кравчук подякувала керівникам органів освіти територіальних громад, всім відповідальним за реалізацію проєкту на територіальному рівні за сприяння та підтримку своїх закладів та спортивних команд.

«Участь у таких проєктах дає можливість учням відчути командну роботу, можливість подорожувати, знайомитися з своїми однолітками та відчути себе справжніми спортсменами. Тож, чекаємо переможців на районних змаганнях і бажаємо юним спортсменам не тільки перемоги на районному етапі, але і йти до цієї перемоги пліч-о-пліч, бути справжніми та надійними друзями, підтримувати один одного», - зазначила Ганна Кравчук.

Під час наради також окремо, зупинилися на проведенні ще одного масштабного проєкту, який реалізуватиметься в області за ініціативи голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації - начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук «Серцем єдиним, - ми Україна». Слід зазначити, що майже 950 учнів з Коломийщини візьмуть участь у цьому конкурсі на територіальному рівні. Територіальний і районний етапи обласного конкурсу відбудуться в квітні цього року.

На завершення обговорили процедуру передачі шкільних автобусів з державної власності у власність громад, наявність захисних споруд цивільного захисту у закладах освіти, тощо.

Поділитися: