На Прикарпатті широко відзначать День Соборності України

26.01.2015
Відповідно до указу Президента України Петра Порошенка від 13 листопада 2014 року № 871/2014 цьогоріч на Прикарпатті широко відзначатимуть День Соборності України.

За сприяння обласної державної адміністрації в Івано-Франківську організовано одразу кілька заходів. Зокрема, відбудеться урочиста хода та віче на площі біля пам’ятника діячам ЗУНР, а громадські активісти пройдуться вулицями міста в рамках Маршу єдності, також приуроченого до Дня Соборності України. Завершиться Марш єдності у Меморіальному сквері, де відбудеться вшанування пам’яті борців за волю України біля могили Героя Небесної сотні Романа Гурика. Після проведення акції буде організовано живий ланцюг вздовж вулиці Незалежності. Також з нагоди свята в Івано-Франківському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. І.Франка заплановано святковий концерт «Україна – соборна держава» за участю ансамблю народної пісні та побутового танцю «Оксамит» (м.Запоріжжя).

За ініціативи департаменту охорони здоров`я облдержадміністрації та при підтримці департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на Вічевому майдані пройде всеукраїнський телеміст в режимі онлайн під назвою «Одна єдина соборна Україна», в ході якого учасники зв`яжуть «стрічку єдності» зі своїми побажаннями Україні та українцям до Дня Соборності.

Велика кількість заходів відбудеться і в районах Івано-Франківської області, а саме – концерти, фотовиставки, мистецькі вечори. Слід відзначити, що вперше з часів проголошення незалежності України святкування Дня Соборності України відбуватимуться під час військових дій на Сході України.

Поділитися: