На Коломийщині здійснюють заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

16.10.2013
На Коломийщині здійснюють заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

На виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка» та з метою гідного відзначення у 2014 році 200-річного ювілею видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка, підтримки заходів із вивчення і популяризації спадщини Великого Кобзаря в Україні та за її межами за сприяння голови Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрича, працівники відділу культури райдержадміністрації під керівництвом начальника відділу Л.П.Федор відвідали могилу великого поета, пророка України, творця книги Т.Г.Шевченка, де здійснили покладання квітів.

Високий пагорб над Дніпром, де навіки спочив поет, лагідно називають Тарасовою горою. Звідси, достоту як і писав Шевченко в «Заповіті», видно Дніпрові кручі й чути його могутній рев.

Велич Шевченка надихнула усіх відвідувачів новим подихом життя, сповненим оптимізму, віри, і погорди за те, що ти українець.

Канів – це священне місце для кожного, кому пощастило народитися українцем, бо він нерозривно пов’язаний із пам’яттю про Тараса Шевченка – чоловіка, пам’ятники якому зведено на всіх континентах світу.

Поділитися: