На Коломийщині вшанували пам’ять загиблих співвітчизників в російсько-українській війні

25.02.2024

24 лютого 2024 року виповнилося два роки з дня повномасштабного вторгнення російських загарбницьких військ на територію України. Російсько-українська війна, розпочата московією у 2014-му, перейшла в нову гостру фазу. Але від перших годин вторгнення армія агресора зустріла шалений спротив не лише бійців ЗСУ та Національної гвардії, а й простих громадян, об’єднаних в загони територіальної оборони.

Організація Об’єднаних Націй визнала війну рф проти України найсерйознішим збройним конфліктом в Європі від часів Другої світової війни. Не маючи спроможності перемогти на полі бою, російська держава-терорист вдається до варварських обстрілів об’єктів критичної інфраструктури, житлових, пологових будинків та дитсадочків, викрадення дітей, тортур полонених.

Від 24 лютого 2022 року в Україні загинуло майже 10 тисяч цивільних, ще 11 тисяч дістали поранень, майже 7 тисяч зникли безвісти, за даними ООН.

З метою віддання шани подвигу Українського народу у відсічі російської агресії, вшановуючи пам'ять загиблих співвітчизників усі громади Коломийщини долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання. У всіх населених пунктах району відбулися заупокійні Літургії, Панахиди за загиблими Героями, покладання квітів та запалених лампад до пам’ятників, меморіальних знаків, місць поховань Захисників України. Поминальні заходи пройшли за участю ветеранів війни, представників влади, духовенства, волонтерів, членів сімей загиблих Героїв, що віддали життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Вічна і світла пам’ять кожному, хто віддав своє життя за нашу свободу!

Поділитися: