На Коломийщині відзначили Всесвітній день діабету 2012

15.11.2012
На Коломийщині відзначили Всесвітній день діабету 2012

13 листопада за ініціативи Коломийської спілки інвалідів - діабетиків відбулась благодійна акція з нагоди Всесвітнього дня боротьби з діабетом.

У програмі відбулось безкоштовне обстеження всіх бажаючих на вміст цукру у крові, виставка-продаж діабетичної продукції (глюкометрів, тестових смужок, діабетичної літератури), виступи фахівців у галузі діабетології, консультації провідних спеціалістів.

В акції взяли участь голова Коломийської спілки інвалідів-діабетиків Валентина Паламарчук, завідувач відділу профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії, трансплантації ендокринних органів і тканин Міністерства охорони здоров’я України, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Володимир Паньків ,заступник голови Коломийської райдержадміністрації Леся Білищак та заступник міського голови Ігор Граділь.

На Коломийщині з початку каденції голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Михайловича Негрича успішно діє цільова програма «Цукровий діабет», під яку щороку виділяється більша кількість коштів.

Програма розроблена з метою запобігання та зниження рівня захворюваності на цукровий діабет, його ускладнення, інвалідності та смертності від цукрового діабету, поліпшення профілактики, діагностика лікування хворих на цукровий діабет.

Поділитися: