На Коломийщині відзначили День Державного прапора України

26.08.2011
На Коломийщині відзначили День Державного прапора України

23 серпня 2011 року на Коломийщині відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

Ми на порозі найголовнішого державного свята – 20-ї річниці незалежності України. Щороку Дню народженню нашої Вітчизни передує День Державного Прапора України.

У свій час синьо-жовтий стяг був для наших батьків і дідів знаменом свободи. Сьогодні він став символом країни, втіленням національної єдності, честі і гідності, традицій державотворення, історії, атрибутом Української держави.

23 серпня 2011 року на Коломийщині відбулися урочисті святкування з нагоди Дня Державного Прапора України.

На цвинтарі по вул. Довбуша відбулося відкриття та освячення пам’ятника борцю за волю України, почесному громадянину .міста Коломия Григорію Пришляку. Пам'ятник відкритий за сприяння голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка. Про Григорія Пришляка присутнім розповів лауреат Національної премії ім.. Т. Шевченка Михайло Андрусяк. Після панахиди та посвячення до могили борця за волю України, почесного громадянина міста Коломиї покладено квіти від голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка та голови райдержадміністрації Михайла Негрича.

О 13 годині біля міської Ратуші зібралися представники влади міста та району, духовенства, громадських, політичних організацій і партій. В супроводі оркестру духових інструментів колона, яку очолювали загін прапороносців та молоді люди з великим синьо-жовтим полотнищем, рухалася по проспекту Чорновола, вул. Валовій до Вічевого Майдану, де представники Коломийської районної і міської влади урочисто підняли увись Державний Прапор України.

З нагоди свята громадськість Коломийщини привітали міський голова Ігор Слюзар, заступник голови Коломийської райдержадміністрації Леся Білищак, голова районної ради Богдан Болюк.

В цей день в усіх населених пунктах району на всіх державних будівлях було піднято український прапор.

Поділитися: