На Коломийщині відбувся відбір призовників на строкову військову службу

07.10.2013
На Коломийщині відбувся відбір призовників на строкову військову службу

З 1 жовтня 2013 року розпочала роботу призовна комісія з метою якісного відбору та відправки призовників на строкову військову службу.

Зі збірного пункту Коломийського міського військового комісаріату до Збройних Сил та інших військових формувань України восени буде відправлено 48 призовників.

Служити призовникам випало в Закарпатській, Львівській, Миколаївській області та АР Крим. Загалом під час осіннього призову юнаки з Прикарпаття поповнять військові частини на території 10 областей України.

Метою заходу є не лише відродити славетні героїчні традиції минулого, а й показати, розповісти і донести до присутніх, яке українське військо, сьогодні та висловити напутнє батьківське слово.

Українську армію мають перевести на контрактну основу. Останній спільний призов Збройні Сили України проведуть восени 2013 року. Про це в понеділок на прес-конференції в Києві розповів заступник міністра оборони Олександр Олійник.

За словами заступника міністра оборони Олександра Олійника, вже ведеться робота по комплектації армії військовослужбовцями за контрактом. Чиновник додав, що сьогодні заробітки контрактників складають 5-6,2 тис.грн. на місяць. Нагадаємо, згідно з концепцією реформування Збройних Сил України, українська армія повністю перейде на контрактну основу в 2017 році.

На сьогодні в Україні діє змішана система служби: контрактна і термінова. При цьому велика частина офіцерського складу переведена на контрактну службу. Концепція реформування армії передбачає скорочення штату військовослужбовців до 115 тис. чоловік. На сьогодні він становить 184 тис. осіб.

Загалом, восени 2013 року планується призвати з території Івано-Франківської області 294 призовника, із них: до Збройних Сил України — 130 осіб, Внутрішніх військ МВС України - 134 особи, Державної спеціальної служби транспорту – 30 осіб.

Поділитися: