На Коломийщині відбувся прямий ефір з заступником голови облдержадміністрації В.Х.Брусом та головою райдержадміністрації М.М. Негричем

26.02.2013

21 лютого 2013 року на ТРК «НТК» відбувся прямий ефір за участю заступника голови обласної державної адміністрації Василя Хомича Бруса та голови районної державної адміністрації Михайла Михайловича Негрича.

Василь Брус ознайомив із пріоритетними завданнями на поточний рік в розвитку сільського господарства. А це: розвиток кооперативного руху на селі; розвиток рослинництва і тваринництва із залучення інвестпроектів тощо. Розповів про діючі програми: програми фінансової підтримки агропромислового комплексу з державного бюджету; державну підтримку розвитку садівництва; фінансову допомогу сільськогосподарським підприємствам та фермерським господарствам; державну підтримку фермерських господарств; дотацію сільськогосподарським підприємствам та фізичним особам за продане молоко та м'ясо в живій вазі; державну підтримку сільськогосподарського товаровиробника для фізичних осіб, про дотації на молодняк ВРХ, компенсацію на закупівлю установок для доїння корів. Зокрема зупинився на тому, що до весняно-польових робіт область готова. Що минулого року Івано-Франківщина зайняла 7 місце в Україні по виробництву зерна. Також звернув особливу увагу великих агроформувань на вчасне укладання форвардних контрактів із закупівлі продовольчого зерна.

Голова райдержадміністрації М.М. Негрич зазначив що Коломийський район займає 3 місце в області за підсумками роботи аграріїв у 2012 році. Що наш район готовий до весняно-польових робіт. В районі відновили завод по переробці яблук, а ще планується вирощувати вишневий сад. З основними питання по сільському господарству необхідно звертатись до заступника, що курує сільське господарство Любові Михайлишин та в управління агропромислового розвитку райдержадміністрації – начальник управління Петро Гайдейчук.

Телеглядачі району і міста мали можливість поставити запитання, на які отримали вичерпні відповіді.

Основні питання:

Як оцінюєте діяльність філії «Перспектив»?

В.Брус: Філія «Перспектив» обробляє 14 тисяч га землі в області. Працює на перспективу. Оцінюю позитивно. Окрім філії «Перспектив», добре працює ПП «Степан Мельничук», ФГ «Прометей», ТзОВ «Агропромислова фірма «Левада», ТзОВ «Компанія «Агро-дует»

М.Негрич: працює добре, нема ніяких зауважень, в Коломийському районі обробляє до 3 тис.га. Також в перспективі є відновлення ферм для розвитку тваринництва.

В с. Мишин молоко приймають по 1,8 грн. Чи вигідно тримати корову за такі кошти?

В.Брус: Державою встановлена ціна 2-2,4 грн. Доповісти начальнику управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, хто приймає молоко за такою ціною і в цьому питанню розберемося.

Я маю пай 11 соток –сад, який здаю в оренду, роз’ясніть що необхідно робити?

Необхідно звернутись в управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, де всі питання вам роз’яснять.

Питання які задавали в прямому ефірі стосувались також і інших тем, наприклад про діяльність філії «АВЕ Коломия» в селищі Отинія.

Поділитися: